RPO ook voor lerarentekort

By 9 juli 2019juli 10th, 2019Blog

Terwijl de zomervakantie in het zuiden al is begonnen, hebben basisscholen voor duizenden groepen nog geen vaste leerkrachten gevonden. Deze scholen komen op dit moment zo’n 3.500 leraren tekort, concludeert de PO-Raad op basis van onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek.

Is er een oplossing?

Veel openstaande vacatures worden weliswaar de komende weken vervuld, maar de schoolbesturen geven aan steeds moeilijker nieuwe leerkrachten te kunnen vinden.
Een op de vier schoolbesturen met tekorten geeft aan noodgedwongen onbevoegden voor de klas te zetten. Stagiaires van lerarenopleidingen worden vaker ingezet en meer leraren krijgen het verzoek later met pensioen te gaan. Daarnaast is er een tekort aan 320 schoolleiders en circa vierhonderd onderwijsondersteuners. “Bijna één op de twintig scholen dreigt daarmee zonder schoolleider te komen te zitten”, aldus de PO-raad.

Wil jij direct toegang tot deze schaarse, latente en passieve wervingsdoelgroep en hen op een professionele manier persoonlijk bereiken? Maar heb je geen capaciteit om alle openstaande vacatures in te vullen? Laat Talentsourcer je dan helpen! Dankzij onze ervaring met basisscholen en het werven van leerkrachten, kunnen wij direct voor je aan de slag!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Download dan onze brochure of neem contact met ons op:

stel ons je vraag
download brochure