Onze weg naar influencer marketing in recruitment

By 26 juli 2019Blog

Influencer Marketing geïntegreerd in Recruitment Marketing. Logisch dat op een dag een recruitmentbureau hiermee zou beginnen, gezien de huidige marketingtrends. Wellicht zelfs geen verrassing dat Talentsourcer, als innovatie-gerichte recruitment specialist, hiermee komt. Toch heeft deze marketingvorm op een hele natuurlijke wijze zijn weg naar ons gevonden.

Begin 2019 klopte Majorel, de Customer Service organisatie van Netflix in Amsterdam, bij ons aan met een uitdaging. Ze zochten 20 Customer Service Representatives die moesten voldoen aan de harde eisen van fulltime beschikbaar zijn, woonachtig zijn in de regio Amsterdam, vloeiend Engels spreken en daarnaast een andere taal zoals Turks, Hongaars, Tsjechisch, Duits, Deens, Zweeds of Fins op native niveau beheersen. Een schaarse doelgroep die moeilijk vindbaar is en zie ze daarna nog maar eens te bereiken en te overtuigen.

Talentmaps
Het in kaart brengen van de doelgroep was geen probleem. Dit is een van onze kerncompetenties en inmiddels bieden we dit ook aan als module in de vorm van onze data-onderbouwde Talentmaps. Wat betreft de marketing hadden we het netjes op orde; we ontwikkelde een inspirerende landingspagina en een social advertentie, wat er allemaal strak uit zag.

De eerste influencer
En dan komt het volgende: waar gaan we de advertentie inzetten en de mensen ook nog overtuigen om daadwerkelijk te gaan solliciteren? Even later gebeurde het. We vonden onze ultieme influencer in een expatvereniging in Amsterdam. De vereniging was enthousiast, deelde de advertenties op social media en hielden de aandacht op onze vacatures.

Succesverhalen
Deze aanpak zijn we gaan uitbouwen tot een concept. Inmiddels zijn onze Influencer Marketing Specialisten ‘up and running’ en zijn we nieuwe succesverhalen aan het bouwen waar we jullie later meer over kunnen vertellen!