Ondernemen én recruitment = werkgeluk

Bewijsdrang, dat is wat maakt dat ik doe wat ik doe met Talentsourcer. Al sinds mijn eerste werkdag in 1999 binnen Recruitment Process Outsourcing bij Capac Inhouse Services (Randstad), had ik het gevoel dat ik van toegevoegde waarde kon zijn met de wijze waarop ik naar bottlenecks kijk. Niet als probleem, maar als mogelijkheid om te vernieuwen, te creëren of te verbeteren. Het genereren van concrete oplossingen voor (mogelijke) bottlenecks. 

Door de jaren heen heb ik de kans gehad om tientallen corporate en MKB organisaties te helpen bij het inrichten, optimaliseren en uitvoeren van Corporate Recruitment en best practices binnen de maakindustrie, logistiek, contact centers, zorg en het onderwijs. De diversiteit en tegelijkertijd “complexiteit” die komt kijken bij het effectueren van een recruitment strategie, ontstaat veelal omdat het vraagt om een cross-functionele en integrale aanpak. Data-analyse, forecasting, marketing, sourcing, interviewing, assessments en onboarding; je hebt het allemaal nodig om tot optimaal resultaat te komen. Hier heb ik mijzelf en het team bij Talentsourcer in gespecialiseerd en open expertise platform voor gecreëerd met TalentNavigation.

Met 20 jaar ervaring en talloze klant cases bieden we organisaties de mogelijkheid om op flexibele wijze gebruik te maken van onze RPO en/of Shared Services capaciteit op het gebied van:

  • Talentmapping
  • Talentsourcing
  • Recruitment Marketing
  • Interim Recruitment
  • Talentonboarding
  • Recruitment Process Outsourcing (RPO)

En die bewijsdrang? Die maakt dat we altijd voor resultaat gaan en complexiteit niet uit de weg gaan. Wat de uitdaging ook is, hoe schaars de doelgroep ook is. We lossen het op voor je. Bel me gerust op: 0638924004 en ik vertel je hoe we dat doen.

Steven Stephania