De 2e editie van het RPO Rapport 2019 (vraag hem hier aan) is gepubliceerd en geeft een totaaloverzicht van de aanbieders van RPO diensten in Nederland en België. Het rapport laat zien dat het aantal RPO leveranciers in Nederland en België toeneemt en verder professionaliseert. Net als de vraag naar personeel, neemt ook de vraag naar personeelsdiensten toe. De standaard W&S bureaus en uitzendbureaus staan te ver van de klant om een duurzaam verschil te maken in de wervingsslagkracht van de klant. Uiteraard wel van waarde voor de korte termijn of flexbehoefte, maar niet per definitie strategische recruitment of employer branding oplossingen. Het eigen merk is immers het sterkste (werkgevers)merk!

Het rapport laat ook zien dat de RPO dienstverlening zich aan het segmenteren is. Recruitment Process Outsourcing, Managed Service Providers, Total Talent Acquisition, Total Workforce Management, Total Resource Solution. Je zou nu al het overzicht verliezen over de 17 RPO aanbieders in Nederland en België…

Talentsourcer is hoofdsponsor van het onderzoek en hoopt met ondersteuning van dit initiatief bij te dragen aan het creëren van een duidelijk overzicht van het aanbod en de verschillen tussen de RPO aanbieders. Wij hebben gekozen voor een duidelijke koers en oplossing:

We kiezen voor de Zorg, Techniek en Maakindustrie als sectoren waar we ons in specialiseren en onderscheiden. Hoe? Door onze ervaring in deze sectoren vooral resultaatgericht en met kennis van project- en procesmanagement in te zetten. Volledig uit naam van de klant en met een duidelijke focus.

Wil je weten of RPO ook past bij jouw organisatie? Kijk dan eens op RPOscan.nl. Hier kan je middels het invullen van de RPOscan direct inzicht krijgen in de toegevoegde waarde van RPO voor jouw organisatie. Het rapport wordt dan binnen 2 werkdagen en volledig op maat kosteloos toegestuurd. Wel zo handig…

– Steven Stephania