Ben jij op de hoogte van de nieuwste recruitment marketing trends? Wij wonen met regelmaat recruitment- en marketingevenementen bij om bij te blijven met trends en ontwikkelingen in onze branche. Waarom is dat nu zo belangrijk?

In welke tak van de sport binnen recruitment je je ook begeeft, de wereld is continu in verandering. Dat wat gisteren de nieuwste en beste strategie was, is vandaag achterhaald. Voor Talentsourcer als innovator, is het extra belangrijk om goed rond te blijven kijken naar wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Nu zouden we hiervoor alleen starters aan kunnen nemen die pas zijn afgestudeerd en het nieuwste van het nieuwste geleerd hebben, deze kennis veroudert echter net zo snel als die van ervaren medewerkers die al een poosje meedraaien. Daarom hebben wij een mooie mix van medewerkers en hechten we veel waarde aan het blijven bezoeken van evenementen.

Kennis delen

Een belangrijke trend op dit moment is kennis delen. En dat is een hele fijne voor ons allemaal, zeker voor de recruiters en marketeers die al aanwezig zijn bij evenementen. Dat wil niet zeggen dat men daar patenten staat weg te geven, maar bijvoorbeeld wel informatie over hoe ze als organisatie een bepaald model inzetten of wellicht zelf hebben opgebouwd. We zijn namelijk niet meer per definitie uniek in hoe we iets doen, waarom we doen wat we doen is in de wereld van nu veel belangrijker (denk aan de Golden Circle van Simon Sinek). Het mooie hiervan is dat authenticiteit veel belangrijker wordt, en daarin ben je sowieso uniek. Deel je kennis dus, laat zien waarom je zo goed bent in wat je doet.

De relevantie van evenementen

De marketingspecialisten bij Talentsourcer wonen om deze redenen met regelmaat relevante marketingevenementen bij. Onlangs was dat bijvoorbeeld ‘Where Marketing Meets Service’ in De Fabrique in Utrecht. Hoofdonderwerp was customer experience en verschillende organisaties en opleiders vertelden in lezingen van 30 minuten hoe en waar zij dit toepassen.

Uiteraard is hier heel veel online over te vinden en zijn er boeken over te lezen. Wat is dan nog de relevantie van het bijwonen van dit evenement? Het neemt kostbare tijd in beslag en of het daadwerkelijk iets toevoegt weet je pas nadat je er geweest bent. Klopt, maar dan loop je voorbij aan het feit dat het een mooie plaats is om te netwerken. Daarnaast wil een organisator van een evenement dat men naar buiten loopt met het idee dat het echt wat heeft toegevoegd. Dus wellicht loop jij naar buiten als een van de eerste met kennis over een nieuwe trend, een fantastische aanbieding, een nieuw product of een mooie nieuwe connectie.

Goedkoper en minder tijdrovend dan opleidingen en cursussen volgen, wel effectief. Voor welk evenement ga jij je inschrijven?